Από τα συνολικά δείγματα που ελέγχθηκαν κατά το έτος 2023, το 74% αξιολογήθηκε ως εξαιρετικό παρθένο, το 23% ως παρθένο και το 3% ως λαμπάντε
Εξαιρετικό Παρθένο
Παρθένο
Λαμπάντε
_____
Θετικά χαρακτηριστικά
Ο μέσος όρος των εντάσεων των θετικών χαρακτηριστικών στην κατηγορία εξαιρετικό παρθένο κατά το έτος 2023 αναλύονται ως εξής: το φρουτώδες με 4.17, το πικρό με 2.92 και το πικάντικο με 3.81
Φρουτώδες
Πικρό
Πικάντικο
_____
Αρνητικά χαρακτηριστικά
Από τα συνολικά δείγματα που ελέγχθηκαν κατά το έτος 2023 στην κατηγορία παρθένο και λαμπάντε, το 56% αξιολογήθηκε ως ταγγισμένο, το 25% ως μούχλα, το 18% ως ατροχάδο/μούργα και το 1% ως κρασώδες
Ταγγισμένο
Μούχλα
Ατροχάδο/Μούργα
Διαχρονική παρουσίαση δεδομένων
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΗ - ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
Ποικιλίες ελιάς
Το Εργαστήριο παραθέτει τα στοιχεία των 18 ποικιλιών που έχει αναλύσει από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.
Για κάθε ποικιλία εμφανίζεται ο μέσος όρος των διάμεσων τιμών για τα θετικά χαρακτηριστικά (φρουτώδες, πικρό, πικάντικο) καθώς επίσης και οι αρωματικές νότες που διακρίνονται στο φρουτώδες της κάθε ποικιλίας.