Loader

    Kalamata International Table Olive Awards

    Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας
    του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνει
    το Διεθνή Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς Καλαμάτας

    Γευσιγνωσία

    H Λυδία λίθος
    της ποιότητας
    του ελαιολάδου

    ΕΝΑΡΞΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Σεμινάριο στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου

    Δηλώστε συμμετοχή

    Κατηγορίες ποιότητας

    Από τα συνολικά δείγματα που ελέγχθηκαν κατά το έτος 2023, το 74% αξιολογήθηκε ως εξαιρετικό παρθένο, το 23% ως παρθένο και το 3% ως λαμπάντε 

    Εξαιρετικό Παρθένο
    Παρθένο
    Λαμπάντε
    _____
    Θετικά χαρακτηριστικά

    Ο μέσος όρος των εντάσεων των θετικών χαρακτηριστικών στην κατηγορία εξαιρετικό παρθένο κατά το έτος 2023 αναλύονται ως εξής: το φρουτώδες με 4.17, το πικρό με 2.92 και το πικάντικο με 3.81

    Φρουτώδες
    Πικρό
    Πικάντικο
    _____
    Αρνητικά χαρακτηριστικά

    Από τα συνολικά δείγματα που ελέγχθηκαν κατά το έτος 2023 στην κατηγορία παρθένο και λαμπάντε, το 56% αξιολογήθηκε ως ταγγισμένο, το 25% ως μούχλα, το 18% ως ατροχάδο/μούργα και το 1% ως κρασώδες

    Ταγγισμένο
    Μούχλα
    Ατροχάδο/Μούργα
    Διαχρονική παρουσίαση δεδομένων
    ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΗ - ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
    Ποικιλίες ελιάς

    Το Εργαστήριο παραθέτει τα στοιχεία των 18 ποικιλιών που έχει αναλύσει από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

    Για κάθε ποικιλία εμφανίζεται ο μέσος όρος των διάμεσων τιμών για τα θετικά χαρακτηριστικά (φρουτώδες, πικρό, πικάντικο) καθώς επίσης και οι αρωματικές νότες που διακρίνονται στο φρουτώδες της κάθε ποικιλίας.

    Γευσιγνωσία Ελαιολάδου

    Το άρωμα και η γεύση του ελαιόλαδου, μας διηγούνται την ιστορία του0%

    Γευσιγνωσία Επιτραπέζιας Ελιάς

    Οδηγός γευσιγνωστικής ανάλυσης Επιτραπέζιας Ελιάς0%

    Ποικιλίες Ελιάς

    ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ0%
    Εργαστήριο Γευσιγνωσίας ελαιολάδου Καλαμάτας καμπίνες δοκιμής

    Υπηρεσίες

    Γευσιγνωστική Ανάλυση Ελαιολάδου Αρωματική Περιγραφή Ελαιολάδου Γευσιγνωστική Ανάλυση Επιτραπέζιας Ελιάς0%
    Διαπιστεύσεις
    Εναρξη 30 Μαρτίου

    Σεμινάριο στη Γευσιγνωσία Ελαιολάδου