Το εργαστήριο στο πλαίσιο των εργασιών του παρουσιάζει στοιχεία της γευσιγνωστικής και αρωματικής ανάλυσης από:
18
ελληνικές
ποικιλίες
Στόχος της παρουσίασης είναι η αναγνώριση της διαφορετικότητας των ποικιλιών.
Για κάθε ποικιλία εμφανίζεται ο μέσος όρος των διάμεσων τιμών για τα θετικά χαρακτηριστικά (φρουτώδες, πικρό, πικάντικο) καθώς επίσης και οι αρωματικές νότες που διακρίνονται στο φρουτώδες της κάθε ποικιλίας.
Τα θετικά χαρακτηριστικά (φρουτώδες, πικρό, πικάντικο) κατηγοριοποιούνται σε:
Ηπιο H διάμεση τιμή του χαρακτηριστικού είναι μικρότερη του < 3,0
Μεσαίο H διάμεση τιμή του χαρακτηριστικού είναι μεταξύ 3,0 - 6,0
Έντονο H διάμεση τιμή του χαρακτηριστικού είναι μεγαλύτερη του > 6,0
Η κλίμακα για την αναγνώριση των αρωμάτων είναι από 0 έως 5.
Οι ποικιλίες ελιάς που αξιολογήθηκαν
Επιλέξτε παρακάτω την ποικιλία που σας ενδιαφέρει για περισσότερα στοιχεία